Arrangementer

Vi har ikke flere arrangementer i år – vi ses i 2018

 

Julestue med æbleskiver og gløgg

Lørdag-søndag d. 25.-26. november og d. 2.-3. december

Havecenteret er pyntet op til jul. Vi har alt hvad du skal bruge til hjemmelavede dekorationer og adventskranse. Lad dig inspirere af vores blomsterbindere – eller køb færdige dekorationer med hjem. Søndag d. 26. november koger Britt friske smult-ringe til smagsprøver til de voksne. Og til børnene er der også hjemmelavede honninghjerter, som de selv kan dekorere og få med hjem.

 

Julestue – lørdag-søndag d. 18.-19. november

julemusHavecenteret er pyntet op til jul. Vi har alt hvad du skal bruge til hjemmelavede dekorationer og adventskranse. Lad dig inspirere af vores blomsterbindere – eller køb færdige dekorationer med hjem.

Du kan også møde havearkitekten om søndagen.

Beskæringskursus – søndag d. 1. oktober

I år afholder vi igen vores populære beskæringskursus søndag d. 1. oktober kl. 13-15.
Vi kommer hele vejen rundt om alle havens planter: Træer, buske, stauder, roser, frugttræer og bær, slyngplanter m.m.
Det koster 40 kr. at deltage – og undervejs er der kaffe og kage.

Der er tilmelding i butikken og på mail Info@moesgaardhavecenter.dk

Vi kan desværre ikke modtage tilmeldinger pr. telefon.

 

Mød havearkitekten – søndag d. 17. september
(+ 8/10, 22/10 og 12/11)

Søndag kan du møde vores Havedesigner Tine Spang Olsen i butikken. Du kan høre mere om, hvordan en havedesigner kan hjælpe dig med DIN have – både de store og små projekter –  og evt. aftale et uforpligtende besøg.

Tine vil være i havecenteret 4 søndage i efteråret.
17. september, 8. oktober,  22. oktober og 12. november.

havetegning

Lørdag-søndag d. 9. og 10. september – Havens Dag

Lørdag kan du opleve Britt fra restaurant “Himmel og Hav” lave mad med årstidens frugt og bær, og du kan smage på det. Britt deler gerne ud af sine mange erfaringer med brug af sæsonens råvarer – og kan rådgive dig om brugen af dem. Michael fra Royal Canon fortæller om dyrefoder til hund og kat, og der er naturligvis også gode tilbud og smagsprøver til de firbenede. Deltag i konkurrence om 15 kg foder til din hund eller 10 kg til din kat. (vinderen får besked samme dag efter kl. 16)
Søndag hjælper vi med at tilplante din krukke eller altankasse – du betaler kun for planter og øvrige materialer. Medbring egen krukke eller køb en ny. Vi har også smagsprøver på (næsten) alle vores æble- og pæresorter. Kom og find din favorit

 

 

Lørdag-søndag d. 12. og 13. august – Rosenudstilling

Igen i år fylder vi havecenteret op med roser – afskårne og i potter, så du kan se og dufte dig frem til din yndlingsrose.

 

 

Søndag d. 28. marts – krydderurter og kogekunst

Vi får besøg af Britt fra restaurant Himmel og Hav, som laver mad med krydderurter og uddeler smagsprøver.

Kom og få inspiration!

I 2017 har vi følgende aktiviteter i havecenteret

Marts: Forårsåbning tirsdag d. 1. marts

Maj: Havecenter fejrer 21 års fødselsdag med tilbud og aktiviteter

August: Rosenfestival

September: Havens dag

November: Julestue

December: Salg af fyrværkeri starter 2. juledag

Afholdte arrangementer i 2016

Foodfestival – den spiselige natur d. 30. april og 1. maj

Tang i madlavningen – spis af den vilde natur
Mange er ved at få øjnene op for tang som en sund og lækker spise. Tang indeholder vitaminer, mineraler og omega 3-6-9, og det kan bruges på rigtig mange forskellige måder. Kom og mød Mark fra Nordisk Tang, som byder på smagsprøver og fortæller om brugen af tang i madlavningen, fx. som sennep, pesto, mel, akvavit eller nye produkter som Søl (kan erstatte bacon) eller Sukkertang. Læs mere på nordisktang.dk

Krydderurter og spiselige planter
Britt fra Restaurant Himmel og Hav byder på nye ideer om brug af krydderurter og planter i den danske have, spændende smagsprøver og råd om brug af dine egne planter.

– og lidt til de firbenede
Michael fra Royal Canon giver smagsprøver til din hund eller kat, tilbud på dagen og råd om rigtig valg af dyremad. Hvis du har killing eller hvalp, så medbring et billede af den (evt. på mobil) så får du en gratis killinge/hvalpe-pakke.

Dansk produceret gin, whisky og rom
Michael Fogsgaard fra Iceland Import præsenterer dansk gin, whisky og rom.

Havecenterets fødselsdag d. 7. og 8.maj

Vælg den rette gødning
Bjarne fra OSMO vejleder dig i at vælge den rigtige gødning til dine planter og din græsplæne. Fra standen serverer han varme sønderjyske vafler med syltetøj og flødeskum.
Du kan også deltage i en konkurrence om at vinde billetter til Legoland.

Gode råd fra havearkitekten
Få en snak med vores havearkitekt Tina og få inspiration og gode råd til dine havespørgsmål.

Rosenudstilling d. 13. og 14. august

Besøg havecenteret i weekenden og oplev rosernes dufte og farver. Vi får en masse forskellige potteroser hjem til lejligheden, så der er stort udvalg. Mange roser blomstrer helt til frosten sætter ind, og derfor kan du nyde dem flere måneder endnu, hvis du planter nu. Vi har mange gode tilbud samt lidt smagsprøver fra gavebutikken.

“Food Festival 2016” på Tangkrogen d. 3-4 september

Som noget nyt deltager vi år på Food Festival 2016. Her kan du møde os på vores stand i “Planteriget”. Temaet er selvfølglig den spiselige have og vi præsenterer forskellige produkter som alle egner sig godt til by-bondens lille have eller altan.

Vi har bær-buske som blåbær, solbær, hindbær, stikkelsbær (uden torne), brombær (uden torne), figner, havtorn/sandtorn (også kaldet nordens citron) og bukketorn (Goji-bær). De kan alle trives fint på en altan. Hvis din altan er meget vindomsust, kan du plante marehalm, fyr eller havtorn. De er alle tre meget hårdføre overfor vind og vejr.

Så har vi forskellige frugttræer beskåret som “spindeltræ”, hvilket betyder at de fylder mindre, er noget lettere at beskære samt giver mere frugt. Her har vi æbler (Discovery, Elstar, Holstein, rød Aroma og Rød Ingrid Marie) og blommer (Victoria, Opal og Tophit) samt kirsebær (Skeena og Stella). Et spindeltræ kan sagtens stå i krukke de første par år, men vil så gerne ud i rigtig jord.

Du kan også se de nye øko-krydderurter, hvor potten er af kompostér-bart papir, dvs. du planter bare hele potten i jorden. Det er et nyt produkt, som ikke er på markedet endnu – vælg mellem 10 forskellige.

Endelig har vi også forskellige altankasser og plantekummer, som er selvvandende eller hvad med en krydderurt-væg med plads til 8 potter? Den vandes ovenfra og fylder ikke meget ud fra væggen.

Havens Dag d. 10.-11. september

Årets tema er “Skærehaven” – dvs. stauder til buketter og dekorationer.

Kom ud og se vores udstilling af  stauder, der blomstrer i sensommeren. Vi har tilbud på 3 snitstauder til 50 kr. (før op til 150 kr.) og der er 20 forskellige at vælge imellem.

Få vejledning af vores gartenere og tag “Havens Dag”-brochuren med hjem. Her er der præsentation af 25 sensommerstauder med højde, farvemulighed og blomstringstid, samt tips og gode råd om, hvordan du passer planterne året rundt.

Æblets Dag med smagsprøver d. 8. og 9.oktober

På søndag er det “Æblets Dag” – så kom ud i weekenden og se de mange forskellige æblesorter vi har i sortimentet, få nyttigt materiale om æbler – også om hvordan du planter og plejer samt et par aktuelle opskrifter.

Du kan også smage på æblesorterne, så du derved lettere kan beslutte, hvilke nye æbletræer der skal plantes hjemme i din have.

Træerne i havecenteret er af høj kvalitet og vil allerede til næste sommer bære masser af frugt.

Se oversigt over æblesorter vi har i havecenteret.

Julestue d. 19.-20. november & 26.-27. november

Så er det blevet tid til hyggelig julestue igen.

Kom ud og se blomsterdekoratørerne arbejde og køb de færdige juledekorationer med hjem eller hent inspiration til at lave dine egne. Vi har alt, hvad du skal bruge til juledekorationer og adventskranse – med et stort udvalg af både gran og grene, mos, kogler, lys, bånd og masser af pynt.
Vi byder på gratis æbleskiver, gløgg og saftevand – og små is til de alleryngste.

Advertisements